למה אורגני?

5 מאכלים לקיץ מפירות וירקות אורגניים

הקיץ מציע שפע של פירות וירקות אורגניים טריים, אותם כדאי לאכול במנות קלילות ולא מכבידות המתאימות למזג האוויר החם. לפניכם 5 מאכלים לקיץ מפירות וירקות אורגניים שמומלץ לשלב בתזונתכם.

1. סלט ירקות כמנה מרכזית בקיץ

המנה הכי מוצלחת לקיץ היא ללא ספק סלט ירקות העונה אורגני, שהוא גם קליל, גם בריא, גם מרענן ולא משמין, ואפשר לאכלו בכל שעה ביום כתוספת או כמנה מרכזית. סלטים כאלו ניתן להכין באינספור צורות ומתכונים. 

בתור התחלה ניתן להכין סלט ירקות ערבי קלאסי, עם מלפפון, עגבנייה ובצל קצוצים דק, מתובל בשמן זית, מלח, לימון ופלפל, או לבחור בסלט יותר מורכב בתוספת של גמבה, קישואים טריים, סוגים שונים של שעועית טרייה, נבטים, חצילים, בזיליקום, סלרי, מנגולד, גבינות, פירות יבשים, צנוברים, אגוזים ושומשום. 

יש גם סוגים שונים של פירות העונה שניתן להוסיף לסלט ירקות כמו מנגו, ענבים או מלון, לצד טופו, נענע, ביצים, צנימים ירקות מבושלים, דג, בשר, גבינות ועוד. את הרטבים לסלט ניתן לשדרג עם סילאן, חרדל, חומץ בלסמי, צ'ילי, שום כתוש, דבש, רוטב סויה ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם וטעמכם האישי. 

2. מרקים גם בקיץ 

מי אמר שמרקים אוכלים רק בחורף? למעשה עם ירקות ופירות קיץ אורגניים ניתן להכין מגוון עשיר וטעים של מרקי קיץ קרים, קלילים ומזינים. כך למשל, תוכלו להכין מרק של מלפפונים, שמיר ויוגורט עם רעיון דומה להכנת צזיקי, המלווה בנענע ומיץ לימון, או להכין מרק כפרי של תפוחי אדמה וכרישה על בסיס שמנת עם וטוסטים. 

כמו כן, בקיץ תוכלו להכין מרק תירס פיקנטי וקר עם חלב קוקוס וקארי, מרק גספצ'ו עם עגבניות צבעוניות, ומי שמעז יכול להכין מרק דובדבנים עם יין אדום, ביצים ושמנת, או מרק אבטיח מלווה בקוביות של גבינת פטה ונענע, או מרק מנגו עם נענע וג'ינג'ר.

3. מקציפים את הקיץ

אחרי שאכלנו סלט ומרק, מנה עיקרית מומלצת לקיץ הינה מנת מוקפצים קלילה וטעימה, עם בישול מהיר ודל בשמן. לשם כך ניתן לעשות שימוש במגוון גדול של ירקות ופירות עונה אורגניים לרבות קישואים, דלעות, בצל, שעועית, גמבה, חצילים, עגבניות ועוד. 

זאת לצד מגוון רכיבים נוספים כמו חזה עוף, רצועות בקר, דגים, נודלס, ביצים, אצות ואורז, וכן עם מגוון סוגי רטבים ותבלינים כמו שמן זית, רוטב סויה, שמן שומשום, ג'ינג'ר, קארי, צ'ילי, יין אדום, שום, סילאן, בוטנים ועוד. 

להכנת המאכל המוקפץ עצמו חשוב לחתוך מראש את המוצרים באופן אחיד לרצועות דקות, לעשות שימוש בווק טוב שחומם על להבה גדולה עם מעט שמן, ולהקפיץ בכל פעם כמות קטנה של רכיבים.

4. הקינוח האולטימטיבי- סלט פירות 

אין ספק שבקיץ הקינוח האולטימטיבי הינו סלט פירות  טרי, טעים ומפנק, המבוסס על מוצרים אורגניים משובחים. מהשפע של הפירות האורגניים שהקיץ מציע ניתן להכין מגוון סוגים של סלטים ולהכניס לתוכם כל פרי אורגני שיש בשוק, לרבות אבטיח, מלון, מנגו, אננס, אפרסק, נקטרינה, ענבים, שזיפים, תאנים, משמש, קיווי ועוד. 

כדי להקפיץ את הסלט ניתן להוסיף לו מקל של וניל וקינמון, מיץ תפוזים, מים קרים ומעט סוכר חום, ומי שרוצה סלט מתוחכם יכול להוסיף לו רצועות של ג'ינג'ר כבוש ומעקצץ. תוכלו גם להכין סלט קיץ עשיר ומרענן בתוספת של וודקה, מיץ תפוחים, עלי נענע ואגוזי פקאן.  

כמו כן ניתן לשדרג את הסלט עם תוספת של יוגורט, חלב קוקוס קר, יין אדום מתובל, פצפוצי שוקולד, ואפילו כוסברה.

5. שיקים לרוויה ולבריאות

לסיום, אי אפשר לדבר על מאכלי קיץ ללא שיקים צוננים, מרעננים ובריאים. את השייקים ניתן להכין מסוגים שונים של פירות וירקות עונה אורגניים ולשתות אותם בכל שעה ביום, בין אם דבר ראשון על הבוקר, כקינוח לארוחה או בבילוי בערב. 

ניתן להכין לפי הטעם בכל רמת סמיכות מבוקשת, על בסיס מים, מיץ טבעי, חלב, חלב קוקוס, חלב סויה, אורז שקדים וכדומה, ובבלנדר טוב וחזק. כך למשל, אפשר להכין שייק בננה ומלון או שייק מנגו עם חלב קוקוס וטחינה גולמית ופרוסת ג'ינג'ר, שייק אבטיח עם מים ודבש, שייק פירות יער עם תאנים ומנגו, ושייק אלכוהולי עם אבטיח, וודקה, לימון, דבש, מלפפון וג'ינג'ר. 

כמו כן, בשביל הבריאות אפשר להכין שייק מלפפונים, שייק עגבניות וגמבה ועוד.

רוצה לדעת יותר על מוצרים טבע אורגניים? חזור לעמוד הבית >